Shorties...

    Tuesday, April 21, 2009

    #134 Ответна реакция

    Аз малко закъснявам, ама какво да се прави...(по-добре късно отколкото никога).

    На 16.04.2009 МТГ(собственик на Нова ТВ) са изпратили писмо до Български Активистки Алианс с извинение за евентуалните вреди, нанесени от неадекватната реакция на Лора Крумова. Ето и самото писмо:

    Уважаеми Станимир Панайотов,

    Български Активистки Алианс,

    На първо място бих искал да обясня позицията на MTG като компания. Един от нашите принципи е силното убеждение да бъдем работодател, гарантиращ равни възможности, като осигуряваме равни възможности на всички служители без оглед на раса, националност, пол, психични или физически увреждания, семеен статус, или сексуално предпочитание. Ние винаги даваме най-доброто от себе си, за да осигурим на нашите служители здравословна и позитивна работна среда, свободна от всякакъв вид дискриминация.

    MTG има своя собствена програма за социална отговорност - казва се “Съвременна отговорност”.

    Също така имамe и фирмена програмна политика, в която декларираме:

    Ние сме ангажирани да използваме властта на медията отговорно, и по тази причина винаги търсим възможности, които да подсилят ползите, които телевизията може да предложи по същия начин, както винаги търсим начини да намалим вредата, която телевизията може да причини”

    След това въведение и въпреки, че ние силно подкрепяме редакционната независимост, надявам се разбирате, че ние не приемаме излъчването на програми като тази, която посочихте на нашето внимание.

    Затова предприехме действия да гарантираме, че едностранно шоу като това няма да бъде излъчено отново.

    Искрено се извиняваме за вредата, която то може да е причинило.

    С най-добри пожелания,

    Берт Вилборг

    Мениджър Комуникации / MTG

    Viasat Broadcasting UK Ltd, London

    Лично на мен този отговор ми прилича по-скоро на прах в очите, отколкото проява на заинтересованост относно проблема. Ето ви кокалче, спрете да лаете. Може и да греша, но само на мен ли ми се струва, че тук е използван шаблон. Звучи ми като auto reply, само където някой си е направил труда да се попълни конкретните имена в полето "До:". Писмото е прекалено обобщено и може да се отнася до всеки един дискриминационен проблем. Но поне са си направили труда да върнат някакъв отговор.

    А що се отнася до реакцията на Генка Шикерова, к'во я занимавате с глупости бе? Нейна колежка от конкурентна ТВ се наакала, еми няма тя да ходи да и бърше лайната и да прави необоснован ПР. Ама и тя к'во толкова се пали... не случайно има опция блок/ад ту игнор и тем подобни. Темерути.

    No comments: